View Full Version : Amiko alien shd 8900
Imam gore navedeni res i evo dva dana se zajebajem nece pa nece cito sam dosta o njemu ali nece lista kanala nikako u res nije ko kod drugih res dreamset lista i ide ko zvono neznam zasto je meni ovaj res toliko komplikovan dobio sam po drugim forumima neke odgovore ali nista od toga i neznam kako nema ni na jednom forumu da je neko ubacio dump sw bilo bi nam lakse svima,pokusavo sam preci i na enigmu ni to nece ocita ga i onda stane na load i opet se vratim na spark 1.2.58 i opet sve ispocetka ako moze ko da mi pogne da rjesim ovaj res.
HVALA
etnomiksi
14-03-2013, 10:54
Imam gore navedeni res i evo dva dana se zajebajem nece pa nece cito sam dosta o njemu ali nece lista kanala nikako u res nije ko kod drugih res dreamset lista i ide ko zvono neznam zasto je meni ovaj res toliko komplikovan dobio sam po drugim forumima neke odgovore ali nista od toga i neznam kako nema ni na jednom forumu da je neko ubacio dump sw bilo bi nam lakse svima,pokusavo sam preci i na enigmu ni to nece ocita ga i onda stane na load i opet se vratim na spark 1.2.58 i opet sve ispocetka ako moze ko da mi pogne da rjesim ovaj res.
HVALA
Jesi li druze resio problem ja sam skoro uzeo amika i imam isti problem, molim te pomagaj.
adjutant
14-03-2013, 11:09
Enigmu ubaci iz sparka,preko plugina"e2 upgrade",a liste kanala imas ovde na
forumu sa uputama.okey.gif
adjutant
14-03-2013, 11:43
Ko nije vjest sa instalacijom evo i upute kako instalirati listu u SPARK.
Evo ovako:kad raspakujes winrar dobijes folder db2012......,baci ga na USB.Usb ozada stavi,kad ga rec registruje ides na
meni-system-upgrade-upgrade from usb-upgrade tipe,folder-ok-c-db2012........-ok-version.xml-crveno dugme(upgrade)
i to je to.Rec se restarta i imas listu kanala.
Skini listu sa prvog posta:
http://www.world-satellite.net/64850-channel-motor-list-for-sw-spark-allien-hd.html victory.gif
Lista je starija,pa je treba nadogradit.Sretno
selver79
04-06-2013, 21:53
pozzz zna li neko šta je sa spark online imam softver 1.2.64 a nemogu ubaciti ovaj novi nešto treba sa vremenom nerazumijem može li mala pomoć hvala pozzz
adjutant
04-06-2013, 22:20
Probati i ovako rjesiti taj problem.
Preko FTP uci u root/spark/AppUserDb/ i izbrisat fajl weather.xml okey.gif
selver79
04-06-2013, 22:34
meni radi web tv i youtube ali nemogu uči u aliena preko ftp a pokrenut oscam da bi to uradio jedino da sve srušim hvala još jednom
selver79
04-06-2013, 23:54
meni radi web tv i youtube ali nemogu uči u aliena preko ftp a pokrenut oscam da bi to uradio jedino da sve srušim hvala još jednom
riješio sam problem ne brisanjem weather . xml fajl nego skinuo sam novi softrver 1.2.65 prebacio na usb stavio u amika ušao u web server i pokrenuo u root-u softver eto ako nekom zapne da zna i ovako hvala svima još jednom pozzz
Ako vam neradi spark evo upustvo za amiko alien 8900.
ovo skinite,
http://www.2shared.com/file/h1xYUzzB/Dreambox_Control_Center_DCC_29.html
Preko FTP uci u root/spark/AppUserDb/ i izbrisat fajl weather.xml,restart boxa.
http://oi52.tinypic.com/2lc8qb9.jpg
selver79
13-07-2013, 17:30
kod mene neradi upc direct na amiku alien1 8900 zašto neznam samo da potvrdim možda i ja griješim hvala pozdrav